Inspiratie Toon Roosen:

Ik haal mijn inspiratie uit mijn eigen stukje natuur. Ik kocht een productiebos van drie hectare groot op een getuigenheuvel in de Vlaamse Ardennen. De heuvels zijn de restanten van de aanwezigheid van een 7 miljoen jaar oude zeebodem. Een deel van dit jonge productiebos met populieren en wilgen is in omschakeling naar een gevarieerd inheems voedselbos. Met behoud van de spontaan opkomende bosplanten, experimenteer ik met nieuwe vruchtdragende onderbeplanting en eetbare bosranden. Binnen enkele jaren kan je er in elk seizoen oogsten van smaakvolle bloemen, jonge scheuten, eetbare bladeren, fruit, noten en paddenstoelen.

Het observeren en experimenteren van dit landschap geeft me nieuwe inzichten bij het ontwerpen van eetbare tuinen, bostuinen en voedselbossen.

Het bos geeft me een toekomstbeeld op zowel korte als zeer lange termijn. Ik zie doorheen de seizoenen en jaren de natuur positief evolueren en weet dat de bomen die ik nu plant in overvloed vruchten zullen dragen voor mijn kinderen en zelfs kleinkinderen.

Een ongewone fijne gedachte!