sierlijke pluktuin

De eetbare tuin is volgens ons de tuin van de toekomst. De architecturale lijnen veranderen nauwelijks, de planten zijn functioneel, speciaal en gevarieerd.

Traditioneel in een tuinontwerp kan je kruiden vinden dicht bij de keuken. Wij denken bij eetbare planten niet enkel aan kruiden maar verspreiden de eetbare planten graag over de volledige tuin.

Denk bij een eetbare tuin zeker niet onmiddellijk aan een traditionele moestuin die intensief onderhoud vraagt. Voor wie groene vingers heeft, kunnen we zeker een moestuin inplannen, maar bij een algemene eetbare tuin kiezen we vooral voor vaste planten, bomen en struiken die naast hun sierwaarde (bloeikleur & geur) ook nuttig en lekker zijn.

Zo produceer je zonder veel werk je eigen heerlijke producten om van te snoepen tijdens een tuinwandeling of voor het verwerken in de keuken. Dit kan gaan van smakelijke bloemen, eetbare jonge blaadjes/scheuten voor salades of soep tot bomen & struiken vol noten en fruit.

Tussen dit alles zetten we kruiden als aanvulling voor je favoriete gerechten of voor een heerlijk kopje thee.

Ook de klimplanten tegen je gevel kunnen vruchten opleveren. Voor de liefhebbers van eetbare paddenstoelen voorzien we in een schaduwrijke hoek je eigen ‘paddenstoelenkwekerij’.

Je hoeft geen groene vingers te hebben, enkel een inspanning om de planten in je tuin te leren kennen volstaat. Heb je geen tijd om te oogsten dan gaat er niets verloren aan de sierwaarde of de opbrengst. Vogels en andere dieren lusten ook vruchten, bessen en knollen.

Binnenkort een origineel diner met vrienden? Straks gebruik je smakelijke bloemen, een eetbaar blad, heerlijke exclusieve toppings, vers uit je eigen tuin.

De troeven van een eetbare tuin zijn : vers, lokaal en heerlijk!